خانواده سبز

فخر عالم، غذای مادربزرگ‌های ایرانی

فخر عالم، غذای مادربزرگ‌های ایرانی

اغلب ما طعم این غذای لذیذ را از خانه‌ مادربزرگ‌های خود به یاد داریم، اما متاسفانه امروزه کمتر این غذا را تهیه می‌کنیم. در حالی که همه به دنبال تنوع در برنامه غذایی خودمان هستیم، برای ایجاد تنوع معمولا به غذا‌های غیرایرانی فکر می‌‌کنیم، اما غذا‌های اصیل ایرانی که در گوشه و کنار کشور تهیه می‌ شوند، شاید گزینه‌های بهتری باشند. اشکنه تخم مرغ یکی از مقوی‌‌ترین، ساده ترین و خوشمزه‌ترین انواع این غذا است.

 

مواد لازم برای تهیه اشکنه تخم مرغ

  •    سیب زمینی متوسط:  ۲ عدد
  •     پیاز:  ۱ عدد
  •     رب:  ۱ قاشق غذا خوری
  •     تخم مرغ:  ۳ عدد
  •     ادویه زعتر:  به دلخواه، ۱ قاشق مربا خوری
  •     نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم

 

خونه مادربزرگه با این غذای لذیذ حرفای تازه داره!

طرز تهیه اشکنه تخم مرغ ساده و سریع با رب و سیب زمینی

  1. ابتدا باید سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت نگینی، خیلی ریز خرد کنید و بشورید.
  2. سپس داخل یک قابلمه باید کمی روغن ریخته و صبر کنید تا داغ شود و بعد سیب زمینی‌ها را تفت دهید تا کمی نرم و سرخ شود. سپس سیب زمینی‌های سرخ شده را از تابه خارج کنید.
  3. پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی، ریز خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و کمی تفت دهید تا شفاف و تا حدی سرخ شود.
  4. افزودن رب، در ادامه باید کمی پیاز را به همراه زردچوبه تفت دهید.
  5. زمانی که یکدست شد، باید سیب زمینی را مجدد به قابلمه برگردانید و رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و رب خوشرنگ شود.
  6. گوجه فرنگی را پوست بگیرید و به صورت مکعبی ریز خرد کنید و به مواد را اضافه کنید.
  7. برای تهیه اشکنه تخم مرغ، همه مواد را با هم کاملا تفت دهید تا کاملا مخلوط شوند، در انتها باید ۲ تا ۳ پیمانه آب جوش بریزید و درب قابلمه را قرار دهید تا به جوش بیاید.
  8. بعد حرارت را کم کنید و فلفل سیاه و نمک و ادویه زعتر را اضافه کنید و بگذارید تا یک ربع همه مواد با هم پخته شوند.
  9. بعد از یک ربع باید تخم مرغ‌ها را اضافه کنید. می‌توانید زرده و سفید را جدا کنید و سفیده‌ها را با چنگال بزنید تا از لختگی خارج شود و بافتی یکدست پیدا کنند و سپس به اشکنه اضافه کنید و زمانی که سفیده خودش را گرفت، زرده را اضافه کنید و درب قابلمه قرار دهید تا زرده سالم باقی بماند، پخته شود و یا می‌توانید بدون جداسازی زرده و سفیده تخم مرغ را داخل اشکنه بشکنید تا با بقیه مواد بپزد. نوش جان.

 

نکات کلیدی در تهیه اشکنه تخم مرغ خوشمزه و ساده با سیب زمینی

  •     اجازه دهید تا اشکنه تخم مرغ خوب جا افتاده و غلیظ شود.
  •   در فصولی که گوجه رسیده و با کیفیت در بازار موجود است، می توانید از پوره گوجه فرنگی به جای رب استفاده کنید.
  •     هنگام تهیه این غذا برای هر نفر باید یک تخم مرغ در نظر بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *