خانواده سبز

باقلا قاتق غذای مجلسی گیلانی‌ها

باقلا قاتق غذای مجلسی گیلانی‌ها

خورش باقالی یا باقلا قاتق یک غذای محلی مشهور و بسیار خوشمزه از خطه شمال ایران است که در این مقاله طرز تهیه “باقلا قاتق” گیلانی را آموزش می‌دهیم. باقلا قاتق یکی از خورش‌های معروف و محلی گیلان است که طرز تهیه آسانی دارد.این غذا برای افراد گیاه خوار می‌تواند یک غذای لذیذ و خوشمزه باشد که مقوی و سالم هم هست.

مواد لازم برا تهیه باقالا قاتق

  • پاچ باقلا : 300 گرم
  • تخم مرغ : 2 عدد
  • شوید خشک : 4 قاشق غذاخوری
  • کره و یا روغن زیتون : 50 گرم
  • سیر : 4 حبه
  • آب : دو لیوان
  • زرد چوبه : یک قاشق چایخوری
  • نمک وفلفل سیاه : به مقدار لازم

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

  • مرحله اول

 برای تهیه باقالا قاتق ابتدا پوست باقلاها را جدا کنید و در تابه و یا قابلمه مناسب به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید.

پیشنهاد ما استفاده از تابه و یا قابلمه‌هایی با کیفیت جهانی مانند کاراوی است. برای دریافت قیمت سرویس پخت و پز کاراوی می‌توانید به سایت ircarway.com مراجعه کنید.

  • مرحله دوم

پس از اینکه باقالا‌ها را مقداری تفت دادید سیر ها را پوست بگیرید و بشورید. سیرها را رنده کنید و به باقلاها اضافه کنید تا بوی سیر بلند شود.

  • مرحله سوم

شوید خشک را  کم‌کم به باقلاها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.

  • مرحله چهارم

زردچوبه و نمک را نیز به مواد باقالی قاتق اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند.

  • مرحله پنجم

 فلفل سیاه و دارچین را نیز به مواد اضافه کنید و تفت دهید. استفاده از دارچین کاملا دلخواه است  و بخشی از دستور اصلی غذا نیست، شما می‌توانید آن را اضافه نکنید.

  • مرحله ششم

 در ادامه 2 لیوان آب روی آنها بریزید تا باقلا نیم پز شود و آب به جوش آید.

  • مرحله هفتم

وقتی آب داخل باقلا به جوش آمد شعله را کم کنید تا خورش به آرامی بپزد و باقلا‌ها لعاب بیندازند.

  • مرحله هشتم

در مرحله نهایی پخت باقلا‌ها تخم مرغ‌ها را به آنها اضافه کنید تا با هم بپزند. تخم مرغ‌ها باید کاملا پخته شوند و نباید در غذا هم زده شوند. فقط بهتر است زده را باز کنید تا کمی با خورش مخلوط شود.

نکات درست کردن باقلا قاتوق گیلانی

پاچ باقلای خشک را از فروشگاه‌های خواربار می‌توانید بخرید.  پاچ باقلا دو نوع است:

  1. پاچ باقلا محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می‌کند. اگر به نوع تازه چین این باقلا دسترسی دارید با پیروی از دستور پخت بالا مشکلی نخواهید داشت.دقت کنید اگر پاچ باقلا خشک شده را خریداری می‌کنید حتما آن را خیس بدهید. همچنین ممکن است میزان آب نوشته شده در این دستور برای پخت کامل باقلاها کم باشد که در این صورت می‌توانید قبل از اضافه کردن تخم مرغ کم کم به خورش آب اضافه کنید تا به خوبی بپزد (در این مرحله دقت کنید تا زیاد آب اضافه نکنید چون ممکن است خورش شما را آبکی کند).
  2. پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می‌شود. اگر از این باقلا استفاده می‌کنید، بهتر است هر یک ربع یک بار به آن سر بزنید تا از میزان پخت آن آگاه شوید. میزان آب ذکر شده در دستور پخت برای این مدل باقلا نیز کافی است.
  3. تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.
  4. شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می‌شود.
  5. اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد.
  6. از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می‌رود.
  7. این غذا با ماهی شور یا دودی، زیتون پرورده ، سیرترشی، ماست و خیار سرو می‌شود.
  8. اگر به هر دلیلی تمایلی به استفاده از تخم مرغ را ندارید، می‌توانید آن را به غذا اضافه نکنید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *