عاشقانه تازهعروسها برای آقایان با این پلوی خاص!
پلو هفت رنگ یکی از انواع غذاهای مجلسی و قدیمی ایرانی است که با مواد متنوعی درست میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پلو هفت رنگ در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم
کلم بروکلی: نصف
گل کلم: نصف
فلفل دلمه ای رنگی: یک عدد
عدس: ۱ پیمانه
برنج: ۳ پیمانه
فیله مرغ: ۲۰۰ گرم یا(گوشت تکه ای)
پیاز۲: عدد
آب لیمو ترش تازه: به مقدار کافی
زعفران دم کرده: به مقدار کافی
نمک، زردچوبه زیره : به مقدار کافی
پول بیبر و پاپریکا: به مقدار کافی
خلال پسته ،خلال بادام و زرشک: در صورت تمایل
طرز تهیه
- برای تهیه پلو هفت رنگ به روش مجلسی در ابتدای کار برنج را شسته و به همراه مقداری نمک درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس اجازه می دهیم برنج به مدت ۱ تا ۲ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد…
- در این مرحله عدس را شسته و به همراه مقدار کمی نمک درون یک قابلمه حاوی آب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط گذاشته و اجازه میدهیم عدس درون آب جوش بماند تا کاملا پخته و نرم شود…
- حالا یک قابلمه جداگانه را تا نیمه پر از آب کرده و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به نقطه جوش برسد. زمانی که آب جوش آمد، برنج خیس خورده را آبکشی کرده و به قابلمه حاوی آب جوش می افزاییم.
- در ادامه اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود پس از گذشت این مدت، زمانی که اطراف دانه برنج نرم و مغز آن کمی گیر داشت برنج را آبکشی می کنیم…
- حالا عدس پخته شده را درون آبکش ریخته تا آب اضافی اش خارج شود، سپس درون قابلمه مورد نظرمان را مقداری روغن مایع ریخته و ته دیگ دلخواهمان را درون آن فیکس می کنیم.
- در ادامه یک لایه برنج درون قابلمه می ریزیم…
- حالا مقداری عدس به همراه زیره و زعفران دم کرده به صورت پخش روی برنج می ریزیم، سپس به همین صورت ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند. د
- ر ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن گذاشته و قابلمه را روی آن قرار می دهیم.
- حالا درب قابلمه را با دم کنی پوشانده و روی آن می گذاریم، سپس اجازه می دهیم پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا دم بکشد.
- در این فاصله سینه مرغ را به صورت نواری نازک خرد کرده و یک تابه روی حرارت قرار می دهیم…
- حالا مقداری روغن مایع به تابه اضافه کرده، سپس اجازه می دهیم روغن به خوبی گرم شود.
- در ادامه سینه های مرغ(در صورت تمایل گوشت تکه ای گوساله – 10 تکه کوچک) را به همراه مقداری نمک، زردچوبه، پاپریکا، پولبیبر، زعفران دم کرده و یک قاشق آب لیمو تازه به تابه می افزاییم..
- در ادامه سینه مرغ(گوشت تکه ای) را تفت می دهیم تا کاملا پخته و سرخ شود، سپس کنار می گذاریم.
- حالا پیازها را به صورت خلالی نازک خرد کرده و درون همان تابه که سینه های مرغ را سرخ کرده ایم به همراه مقداری زعفران سرخ می کنیم.
- در این مرحله گل کلم را به همراه فلفل دلمه ای و کلم بروکلی به صورت ریز خرد کرده، سپس پیاز سرخ شده را از تابه خارج کرده و گل کلم را به همراه فلفل دلمه ای به تابه می افزاییم و کمی تفت می دهیم…
- حالا مقداری نمک، آب لیمو ترش تازه و زعفران دم کرده به تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم، سپس کلم بروکلی را به تابه می افزاییم و به حدی که رنگ آن تغییر نکند تفت می دهیم.
- در ادامه نیمی از پیاز سرخ شده را به تابه می افزاییم
- زمانی که عدس پلو کاملا دم کشید، آن را مخلوط کرده تا مواد یکدست شوند و درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم،
- سپس صیفی جات سرخ شده را به همراه سینه مرغ روی پلو ریخت و با پیاز داغ باقی مانده تزیین می کنیم.
*در صورت تمایل و با توجه به سخاوت شما و حساب جیبتان می توانید از خلال پسته ،خلال بادام و زرشک برای تزئین استفاده کنید.