خانواده سبز

زرشک پلو فوری و کارمندی در نیم ساعت!

⏱ زمان مطالعه: حدود 3 دقیقه

زرشک پلو با مرغ

 

خورش مرغ زعفرانی با زرشک، یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با ظاهری زیبا، طعمی بی‌نظیر و عطری دل‌انگیز از زعفران، زرشک و ادویه‌ها، در بین تمام سنین طرفداران زیادی دارد. این خورش به دلیل پخت آسان و سریع، می‌تواند به عنوان یک وعده غذایی مقوی و خوشمزه برای دورهمی‌ها و مهمانی‌ها سرو شود.

در این مقاله، طرز تهیه خورش مرغ زعفرانی با زرشک را به صورت مرحله به مرحله و با نکات کلیدی برای پخت یک خورش جا افتاده، خوش عطر و طعم به شما آموزش می‌دهیم.

 

مواد لازم برای ۴ نفر

 

  • سینه یا فیله مرغ: 500 گرم
  • پیاز: 1 عدد متوسط
  • کره: 2 قاشق غذاخوری
  • ادویه‌ها(
  • نمک: به مقدار لازم- فلفل سیاه: به مقدار لازم- پودر سیر: 1 قاشق چای‌خوری- پودر کاری: 1 قاشق چای‌خوری- پودر پولبیبر: ½ قاشق چای‌خوری)
  •  زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام و پسته (در صورت تمایل): 2 قاشق غذاخوری
  • زرشک: 1 پیمانه

 

طرز تهیه

۱. آماده‌سازی مواد:

سینه یا فیله مرغ را به تکه‌های متوسط برش بزنید.

پیاز را نگینی خرد کنید.

خلال بادام و پسته را در آب خیس کنید (اگر از کشمش یا خلال پوست پرتقال استفاده می‌کنید، این مرحله را حذف کنید(

زرشک را پاک کنید و بشویید.

۲. پخت مرغ:

در یک قابلمه مناسب، کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید.

پیاز خرد شده را به کره اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا نرم و شیشه‌ای شود.

تکه‌های مرغ را به پیاز اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه دیگر تفت دهید تا مرغ به طور کامل سرخ شود.

۳. افزودن ادویه‌ها و زعفران:

ادویه‌ها (نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر کاری و پودر پولبیبر) را به مرغ و پیاز اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.

زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید و 1 تا 2 پیمانه آب جوش به آن بریزید.

حرارت را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و به مدت 30 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که مرغ پخته و خورش جا افتاده شود، بپزید.

۴. اضافه کردن زرشک و خلال:

در 10 دقیقه پایانی پخت، خلال بادام و پسته خیس شده (یا کشمش و خلال پوست پرتقال) و زرشک را به خورش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مخلوط شوند.

۵. سرو خورش:

خورش مرغ زعفرانی با زرشک را می‌توانید به همراه برنج زعفرانی، نان یا سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.

نکات کلیدی:

  • برای طعم بهتر، می‌توانید مرغ را قبل از پخت به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در مخلوطی از زعفران، ماست و پیاز رنده شده بخوابانید.
  • اگر از ران مرغ به جای سینه یا فیله استفاده می‌کنید، زمان پخت را 10 تا 15 دقیقه بیشتر در نظر بگیرید.
  • برای داشتن خورش غلیظ‌تر، می‌توانید در اواخر پخت 1 تا 2 قاشق غذاخوری آرد گندم را در کمی آب یا روغن حل کرده و به خورش اضافه کنید.
  • می‌توانید از انواع دیگر آجیل و خشکبار مانند گردو، بادام زمینی و انجیر خشک نیز در این خورش استفاده کنید.
  • این خورش را می‌توانید با نان، برنج یا پوره سیب زمینی سرو کنید.
  • با رعایت این نکات کلیدی و پخت خورش مرغ زعفرانی با زرشک خانگی، می‌توانید از طعمی دلنشین از زعفران و زرشک در کنار مرغ در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید و آنها را با این غذای سنتی و خوشمزه ایرانی سورپرایز کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *